Kerstconcert Fleringen 2022: een prachtig staaltje van samenwerking

De kerk in Fleringen was in kerstsfeer gebracht, de leden van de fanfare zaten klaar, de koorleden stonden gereed, de verteller was aanwezig en de kerk was goed gevuld. Het was zondag 11 december 2022 klokslag 14.00 uur en het kerstconcert kon beginnen.

Nadat corona de afgelopen twee jaar roet in het eten had gegooid, kon dit jaar eindelijk weer een kerstconcert in de kerk van Fleringen worden gegeven. Aan het kerstconcert werkten dit jaar mee: Muziekvereniging Levenslust, Concordia Albergen en Vocalgroup ‘nJoy. De verteller tijdens het kerstconcert was Erik Dam. Muziekvereniging Levenslust en Concordia Albergen staan beiden onder leiding van diriginte Maartje Zomer en zochten ook tijdens dit kerstconcert de samenwerking met elkaar op. Vocalgroup ‘nJoy, een koor dat is ontstaan uit Nouveau uit Reutum en Belcanto uit Fleringen, heeft Peter Löbker als dirigent.

Het kerstconcert begon met twee samenzang kerstliederen en gelijk daarna bracht Vocalgroup ‘nJoy de nummers “Midden in de winternacht” en “Light in de stable” ten gehore. Vervolgens was het tijd voor blaasmuziek met de nummers “Christmas swings” en het bekende “Last Christmas”. Tussendoor vertelde Erik Dam een eigentijds kerstverhaal in het Twents. In het tweede blok werd op de melodie van “Make you feel my love” van Adele het lied “Ja, ik geloof in kerst” gezongen en met het lied “Driving home for Christmas” ontstond toch wel het ultieme kerstgevoel. Nadat het kerstconcert was afgelopen, zette het koor nog een keer het swingende “Santa’s party” van Nick&Simon in. Met een aangeboden kop koffie of warme chocolademelk konden de deelnemers aan het kerstconcert en alle aanwezigen in de kerk nog even met elkaar napraten over het kerstconcert. Al met al een prachtige samenwerking en een sfeervol kerstconcert. En wie weet gaat deze samenwerking voor kerst 2023 wel op herhaling.