Kerstconcert 2023 in het Hart van Fleringen

Net als in 2022 werd in de kerk van Fleringen een kerstconcert gehouden. Veel was hetzelfde; de midwinterhoornblazers “bliezen” de mensen naar binnen, de muziekverenigingen van Albergen (Concordia) en Fleringen (Levenslust) waren aanwezig, Vocal Group ‘nJoy zong liederen, er was een kerstgedachte en op het eind werd op glühwein en warme chocolademelk getrakteerd. Anders waren natuurlijk de liederen die ten gehore werden gebracht en de inhoud van de kerstgedachte. Daarnaast was ook anders dat het kerstconcert plaatsvond in het Hart van Fleringen; de nieuwe naam van het kerkgebouw in Fleringen.

Na het welkomstwoord en de samenzang “Wij komen tezamen” was het de beurt aan Concordia en Levenslust onder leiding van Maartje Zomer. Zij speelden “David of the white Rock” en daarna, met twee solisten van ‘nJoy, het swingende “It’s beginning to look a lot like Christmas”. Na het prachtige lied “Mary did you know” van ‘nJoy onder leiding van Peter Löbker werd de kerstgedachte door Christel Luttikhuis voorgelezen. Een moment voor een ieder om na te denken dat als je eigen familie Kerst niet samen met jou wil/kan doorbrengen, je Kerst ook op een andere manier waardevol kan invullen.

Met “Drivin’ home for Christmas” en “Do they know it’s Christmas” kwamen de bezoekers echt in kerststemming. ‘nJoy kreeg de kerk vervolgens stil met de schitterende ballad “Gabriella’s Song”. Een nummer dat in het Zweeds werd gezonden met als vocalisten Ingrid Mollink en Ria Bouhuis. Daarna was het tijd voor een aantal up tempo kerstliederen, waarbij door een ieder meegezongen en/of geswingd kon worden. Nadat Christel Luttikhuis iedereen had bedankt die het kerstconcert mogelijk had gemaakt, konden de muzikanten en de bezoekers onder het genot van glühwein en warme chocolademelk met elkaar napraten over het prachtige kerstconcert.